De overheid trekt ons de kleren van het lijf

December 31, 2009
1

Ook al zou de naaktscanner volstrekt onschadelijk voor de gezondheid zijn . Ook al zou de naaktscanner 100% effectief zijn in het detecteren van explosieven, wapens en dergelijke. Dat maakt allemaal geen verschil. De naaktscanner is een grove inbreuk op onze lichamelijke integriteit, en het recht om ons naakte lichaam te verbergen voor anderen. De naaktscanner is de zoveelste stap op weg naar een wereld waar ik niet in wens te leven. Het onzichtbaar maken van de genitaliën en het verhullen van de contouren van het lichaam: het geeft slechts de schijn van privacy. Als je in een naaktscanner stapt lijkt het net alsof er niemand kijkt, maar dat is natuurlijk niet waar. Technologie wordt hier als schaamlap gebruikt. Eis dan gewoon dat alle reizigers zich, liefst en plein public, voor controle volledig ontkleden. Vergeleken met een naaktscanner is dat eigenlijk  maar een kleine stap verder (en niet schadelijk voor de gezondheid én 100% effectief...). Maar dan is tenminste voor iedereen duidelijk wat er eigenlijk gebeurd.

We kunnen aids uitbannen door iedereen wekelijks verplicht op aids te laten testen (en alle positieve gevallen voor eeuwig op te sluiten). De gezondheidszorg zou zoveel goedkoper kunnen als er geen kinderen met erfelijke afwijkingen geboren zouden worden. Implanteer bij iedereen een chip waarmee je hem of haar altijd overal kunt volgen: iedere misdaad is meteen oplosbaar. Het kan allemaal. We doen het allemaal niet. Omdat het mensonterend is. Een naaktscanner is dat ook.

In case you spot any errors on this page, please notify me!
Or, leave a comment.
ijamecono
, 2010-01-21 13:01:27
(reply)

Hoi J-H! DJ Oerd wees me op je blog. Wip er af en toe even langs. Ben ook net begonnen met I Jam Econo.

On the topic: Zou wel een filmpje willen zien hoe dit werk, en wat we zien. Is dat er?

Over die chip: moet nog zien of we in de toekomst niet toch allemaal met zo’n ding rondlopen. In USA zijn de eerste vrijwillige aanmeldingen al binnen. Allemaal natuurlijk vanwege de veiligheid…

Groet, Paul